برای دمآوری قهوه با وی 60 چه چیزهایی لازم داریم؟
- دانه قهوه یا قهوه آسیاشده
- آب
- دمافزار وی 60
- کتل برقی
- ترازو تایمردار
- فیلتر کاغذی
- سرور قهوه
- فنجان یا ماگ
دستورالعمل طرز تهیه
کتل برقی را روشن کنید و اجازه بدهید آب به دمای ۹۴ درجه سانتیگراد برسد. اگر از دان قهوه استفاده میکنید، در این مرحله با استفاده از آسیاب دستی یا برقی، قهوه را آسیاب کنید.
فیلتر کاغذی را باز کنید و درون وی ۶۰ بگذارید.
نوبت شستن فیلتر کاغذی و گرمکردن اولیه وی۶۰ است. اینکار را جدی بگیرید، زیرا باعث میشود قهوه ته مزه کاغذ به خودش نگیرد.
فنجان گرم میشود و فیلترها به دیوارههای وی۶۰ میچسبد.
آب را خالی کنید تا وارد مرحله اصلی شویم.
به آرامی قهوه آسیاشده را درون فیلتر بریزید.
در این مرحله،کمی آب روی پودر قهوه بریزید، طوری که قهوه را فقط خیس کند. بعد از ۱۵ تا ۳۰ ثانیه، ۵۰ گرم آب دیگر اضافه کنید. این مکث، باعث افزایش حجم پودر قهوه (به اصطلاح شکوفا شدن) میشود و حبابهایی روی قهوه ایجاد میکند.
بعد از اینکه حبابهایی روی فیلتر ظاهر شدند، به آرامی و با حرکات چرخشی ۱۰۰ گرم آب روی فیلتر (بهصورت حلزونی) بریزید. در مرحله ریختن آب عجله نکنید و طوری عمل کنید که همه پودرهای قهوه خیس شوند. بعد از ۶۰ ثانیه، ۵۰ گرم و مجدد بعد از ۹۰ ثانیه، ۵۰ گرم آب دیگر بریزید.
حدود ۳ دقیقه صبر کنید تا آخرین قطره از قهوه به درون سرور قهوه ریخته شود.
حالا قهوه وی ۶۰ شما آماده سرو است و یک قهوه سبک با وضوح طعمی بالا دارید و قهوه را درون فنجان بریزید.
کلام آخر
روش دمآوری قهوه با وی ۶۰ خیلی ساده است اما در عین سادگی نیاز به تمرین و مهارت دارد. بنابراین، هر باری که قهوه دم میکنید، با آزمون و خطا پیش بروید تا بالاخره بتوانید فنجان قهوه مورد نظر خود را درست کنید. کار کردن با این ابزار تا حدودی شبیه قهوه دمی با کمکس است. هر دو این ابزارها با روش چکهای (دریپ) قهوه را آماده میکنند اما نوع فیلترهای آن با هم متفاوت است. با توجه به این نکته، اگر قبلا با استفاده از کمکس قهوه دم کردهاید، استفاده از وی ۶۰ نباید خیلی برایتان سخت باشد.