جستجو

قهوه فقط یک نوشیدنی ساده نیست! چون روش‌ها و ابزارهای زیادی برای دم‌آوری یک فنجان قهوه وجود دارد و از آنجایی که در هر فرهنگ و کشوری ترجیحات متفاوتی از طعم و عطر آن دارند، بنابراین، شناخت تفاوت‌های مهم بین انواع قهوه به دوستداران قهوه کمک می‌کند که به راحتی تجربه‌شان از نوشیدن قهوه‌های مختلف را بهتر درک کرده و با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

 

قهوه ترک چیست؟

قهوه ترک به عنوان یک نوشیدنی محبوب بین ترک‌ها و البته سایر فرهنگ‌ها شناخته می‌شود. این قهوه معمولا با استفاده از ابزاری سنتی به نام ایبریک تهیه می‌شود. سایز سابه مناسب برای تهیه قهوه ترک بین درجه آسیاب اسپرسو و فرنچ پرس قرار دارد و باید به اندازه‌ای خرد شده باشد که به راحتی در آب جوش مخلوط و حل شود. قهوه ترک یک قهوه قوی، با طعم و عطر فول بادی است. طعم و عطر این قهوه از طریق حرارت دیدن قهوه پودر تا قبل از مرحله جوش استخراج می‌شود و در نهایت به خاطر فرآیند جوشاندن طولانی مدت، یک بافت ضخیم و فوم‌دار بر روی آن ایجاد می‌شود. برای دم‌آوری قهوه ترک، ایبریک یا جذوه را روی حرارت اجاق گاز قرار می‌دهند و قبل از جوشیدن قهوه و بعد از تشکیل فوم آن را از روی حرارت برمی‌دارند.

 

قهوه فرانسه چیست؟

قهوه فرانسه هم یک نوشیدنی خاص فرانسوی‌ها است که البته امروزه استفاده از آن در سرتاسر جهان محبوبیت و گسترش پیدا کرده است. فرانسوی‌ها قهوه مخصوص خود را با ابزاری به نام فرنچ پرس دم‌آوری می‌کنند. این ابزار شامل یک ظرف شیشه‌ای بلند همراه با پیستون است که قهوه را به صورت فشرده شده یا پرس شده به انتهای محفظه شیشه‌ای هدایت می‌کند و از روش خیساندن دانه‌های قهوه درشت‌تر در آب داغ، عطر و طعم قهوه را استخراج می‌کند. قهوه فرنچ پرس طعم فول بادی و پررنگی دارد و به دلیل استفاده از فیلتر مش که امکان عبور روغن‌های قهوه و ذرات ریز را فراهم می‌کند، بافت ضخیم‌تری دارد. برای دم‌آوری قهوه فرانسه با استفاده از فرنچ پرس، پودر قهوه درشت را در آب داغ مخلوط کرده و اجازه دهید چند دقیقه در آب باقی بماند. سپس پیستون را به پایین هدایت کنید تا فرآیند استخراج طعم و عطر قهوه شروع شود. به همین سادگی!

 

قهوه اسپرسو چیست؟

قهوه اسپرسو که معمولا با دستگاه اسپرسو ساز، موکاپات، دستگاه قهوه ساز کپسولی و همچنین ایروپرس تهیه می‌شود، طعم عالی و منحصربه فردی دارد. این نوشیدنی که به عنوان نوشیدنی پایه برای انواع نوشیدنی‌های ترکیبی دیگر از جمله کاپوچینو، لاته و ماکیاتو استفاده می‌شود را می‌توان حتی با استفاده از ابزارهای دیگری مثل ایروپرس یا موکاپات تهیه کرد. اما درست کردن اسپرسو با سیستم تحت فشار دستگاه اسپرسو ساز طعم و کیفیت بهتری دارد. اسپرسو طعم قهوه خالص، بولد و متمرکزی دارد و ضمن ایجاد یک لایه کرما روی این نوشیدنی، بافت روان و خامه‌ای دارد.

 

جدول مقایسه قهوه ترک، فرانسه و اسپرسو

با توجه به توضیحاتی که در بالا در مورد قهوه ترک، فرانسه و اسپرسو دادیم، می‌توان تفاوت‌های اصلی این سه نوشیدنی را در جدول زیر خلاصه کرد:

قهوه ترکقهوه فرانسهاسپرسو
میزان آسیابپودر قهوه بین درجه آسیاب اسپرسو و فرنچ پرس قرار دارددانه‌های درشت‌تر قهوهپودر ریز قهوه
میزان رسترست متوسط تا تیرهرست تیرهرست متوسط تا متوسط تیره
تکنیک‌های دم کردنقهوه ترک را درون ایبریک و روی حرارت مستقیم و متعادل اجاق گاز و تا قبل از رسیدن به نقطه جوش تهیه می‌کنند.قهوه فرانسه را با خیساندن و فشردن پودر دانه‌های قهوه با استفاده از پیستون فرنچ پرس تهیه می‌کنند.دستگاه اسپرسو ساز دستورالعمل ساده و ماشینی برای تهیه قهوه دارد. تنها با فشردن چند دکمه و گذشت 2 تا 3 دقیقه شات اسپرسوی شما آماده خواهد بود.
تجهیزات دم‌آوریاین قهوه را با ابزار سنتی ایبریک یا جذوه تهیه می‌کنند.فرنچ پرس ابزار معروف برای تهیه قهوه فرانسه است.در اصل، اسپرسو را باید با دستگاه‌های اسپرسو ساز (که قهوه را تحت فشار دم‌آوری می‌کنند) تهیه کرد. اما در صورت عدم دسترسی به این دستگاه‌ها، ابزارهای موکاپات یا آیروپرس هم می‌توانند به شما کمک کند.
پروفایل طعمی‌ و شدتقهوه ترک به شدت قوی و معطر است.قهوه فرانسه طعم قوی و فول بادی از قهوه را دارد.اسپرسو طعم متمرکز، قوی و بولدی از قهوه دارد.

و کلام آخر

 

اشتراک گذاری

محصولات

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

فهرست
ورود / عضویت
سبد خرید0
هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد!
ادامه خرید
0
برای مخفی کردن نوار مقایسه خارج از نوار کلیک کنید
مقایسه